İnsan en basit fiilerine bile sahiplik iddia edemez
İnsanın en basit zannedilen fiillerinden biri de yutma işlemidir. İsterseniz gelin bu işlemin nasıl cereyan ettiğine bakalım.
Yutma esnasında küçük dil ve yumuşak damak yukarı doğru kalkarak burun boşluğuna giden yolu kapatır. Nefes alıp verme ise refleks olarak durur. Aynı anda gırtlakta bulunan ikinci bir yapı akciğere giden nefes borusunu kapatır. Bu yapılar lokmanın yemek borusuna girmesinden sonra tekrar eski hallerine dönerler. Halbuki bizim bu olayların hiçbirinden haberimiz olmaz. Yutma işlemi bu kadarla da bitmez. Asıl zor olan bölüm bundan sonradır. Ağızda kalan un gibi dağılan besin maddelerini yutmak fevkalade güçtür. Bu güçlüğü önlemek için ilk önce parçacıkların birleştirilmesi ve belirli büyüklüklerde kaygan lokmalar haline getirilmesi gerekir. Dilimizin altına yerleştirilmiş olan tükürük bezleri ürettikleri salgıyı ağza akıtırlar. Tükürük bezlerinin en küçükleri olan 2-3 gr. ağırlığındaki dil altı tükürük bezleri koyu kıvamlı mukoz bir sıvı salgılar. İşte bu sıvı parçalanmış besin maddelerini birbirine yapıştırarak bir lokma haline getirir. Daha sonra lokmanın etrafı da sarılarak kayganlaştırılır. Yutulması gayet kolaylaşan bu lokmayı yutma işleminin başlatılması ise bize kalan tek görevdir.
Düşünün bir kere insan en basit bir fiili olan yutma işleminin bile yüz cüzünden sadece birine sahip, o da yutmayı başlatmaktır. Ey kâfir şimdi cevap ver;
1- Küçük dile ve yumuşak damağa, burun boşluğuna giden yolu kapatma emrini kim verdi? Biz vermedik. O halde bizi bizden daha çok düşünen kim?
2- Nefes alıp verme işi refleks olarak duruyor. Bu sistemi kim kurdu? Bu sistemi kuranın bizden haberdar olup, bize acıması gerekir. Allah’tan başka bizi tanıyıp, acıyan ve bu sistemi kurmaya gücü yeten kim?
3- Yutma işleminde nefes borusu da bir yapı tarafından kapatılır. Eğer kapatılmasa ve lokma nefes borusuna kaçsaydı bu ölümle sonuçlanabilirdi. Bu önlemi bizler için kim aldı?
4- Tükürük bezlerini dilimizin altına kim yerleştirdi?
5- Besinleri birbirine yapıştıracak salgıyı üretmeyi hangi kimyagerden ders aldılar?
6- İnsan fiillerine sahip çıkamaz, “ben bunları kendi irademle yapıyorum” diyemez. Zira en basit fiillerinden bile habersizdir. O halde vücud makinesini haberimiz olmadan bizim için mükemmel bir şekilde çalıştıran kim?