Tefekkür Damlaları

Afrika bal arısı

Afrika bal arısı neslini devam ettirebilmek için yumurtlar. Ama bu yumurtadan çıkan yavruların canlı bir hayvandan beslenmeleri gerekir. Bunu sağlamak ise hiçte kolay değildir. Afrika bal arısı yumurtlayacağı vakit ilk önce yavruları için canlı bir hayvan seçer ve onu iğnesiyle sokarak uyuşturur. Ve hemen üzerine yumurtlar. Yumurtadan çıkan yavrular ise uyuşmuş fakat canlı olan bu sinek veya böcekten beslenirler. Ta uçabilme kuvvetini kazanıncaya kadar. Yavrular böceği terk ettiğinde ise ya böcek ilacın etkisiyle ölür, ya da iyileşerek hayatına devam eder.

Bu hikmetli fiilin faili olarak Allah’ı kabul etmezsek, şu soruları nasıl cevaplarız;

1- Afrika bal arısı yavrularının beslenebilmesi için canlı bir hayvanın gerekli olduğunu nereden biliyor?

2- Haydi biliyor, fakat yavrularının yaşaması onun için niye bu kadar önemli? Yavrularına karşı şefkati kim onun kalbine koymuş?

3- Böceği uyutacak ilacı yapabilmesi için ilk önce böceğin vücud yapısını ve onun direncinin seviyesini bilmesi gerekir. O vücudu bilmeli ki onu uyutabilecek ilacı yapabilsin. Hem direncini bilmeli ki onu öldürmeyecek sadece uyutacak kadar bir ilaç akıtsın. Acaba böcek bilimcisi olan bu hayvan hangi üniversitede bu dersi okudu?

4- Onu uyutacak ilacı yapmak içinde ayrıca kimyager de olmak gerekir. Acaba bizim bal arımız hangi kimya fakültesi mezunu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu